Včelí produkty v kuchyni

V případě zájmu o životě včel, včelařství a včelí produkty máte možnost podívat se na akci konanou v sobotu 15. a neděli 16. září 2007 přímo ve Středisku volného času „ROROŠ“ v Novém Městě pod Smrkem.

Včelka vnímá svět kolem sebe pomocí soustavy orgánů. Nejdůležitější jsou tykadla, ve kterých má umístěna čidla. Jimi vnímá pachy, zvuky přenášené chvěním vzduchu, hledá potravu, rozeznává teplotu, orientuje se v terénu. Nezastupitelné místo mají včely jako výlučný opylovatel mnoha rostlinných druhů. Kdyby nebylo včel, vymizely by některé druhy, které jsou přímo závislé na toto opylovávání. Podstatou významu chovu včel je právě tato služba přírodě.
Povíme si o získávání včelích produktů a jejich významu pro zdraví člověka. Proběhne praktická ukázka zpracování medu, povíme si zajímavé medové recepty. Dalším tématem budou medové perníky a jejich zdobení. Bude možnost dozvědět se o medovině a o druzích medoviny.

Pořádá Ekoporadna ORSEJ při Středisku volného času v Novém Městě.


ikona souboruPozvánka na akci Včelí produkty v kuchyni

Vytvořeno 10.9.2007 10:44:09 | přečteno 1429x | sasa
 
Úvodní strana
Krajský úřad Libereckého kraje
Odbor životního prostředí a zemědělství
U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2
 
load