Včelí produkty v kuchyni

V sobotu 15. a neděli 16. září 2007 jsme měli možnost zúčastnit akce konané přímo ve Středisku volného času „ROROŠ“ v Novém Městě pod Smrkem.

Včelka vnímá svět kolem sebe pomocí soustavy orgánů. Nejdůležitější jsou tykadla, ve kterých má umístěna čidla. Jimi vnímá pachy, zvuky přenášené chvěním vzduchu, hledá potravu, rozeznává teplotu, orientuje se v terénu. Nezastupitelné místo mají včely jako výlučný opylovatel mnoha rostlinných druhů. Kdyby nebylo včel, vymizely by některé druhy, které jsou přímo závislé na toto opylovávání. Podstatou významu chovu včel je právě tato služba přírodě.
Na této akci jsme si povídali o získávání včelích produktů a jejich významu pro zdraví člověka. Proběhla také praktická ukázka zpracování medu, pověděli jsme si zajímavé medové recepty. Dalším tématem byly medové perníky a jejich zdobení. Všichni účastníci se mohli spolupodílet na přípravě a pečení medového perníku. Dozvěděli jsme se o medovině a o druzích medoviny.

Pořádala Ekoporadna ORSEJ při Středisku volného času v Novém Městě.

 
Vytvořeno 19.9.2007 8:09:51 | přečteno 1542x | sasa
 
Úvodní strana
Krajský úřad Libereckého kraje
Odbor životního prostředí a zemědělství
U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2
 
load